Olen opetellut juurileivonnan saloja muutaman viime viikon ajan, ja ajatellut, että hepreaa on, varsinkin tuon vaalean leivän osalta. Muutaman kerran olen sitä kokeillut ja aina uunista on tullut enemmän ja vähemmän epämääräisiä kakkaroita, niin tänäänkin:

IMG_3999.jpg

Nämä onneksi alkavat jo muistuttaa leipää näöltään ja rakenteeltaan, mutta vielä on opittavaa. Tuo leivän viiltely on myös yksi osa leivontaa, ja tuon edellisen kuvan perusteella siihenkin kannattaa perehtyä paremmin 🤣

IMG_4001.jpg

Ruisleipä sen sijaan on onnistunut joka kerta tähän mennessä, ja se onkin ollut palkitsevaa. Tuon vaaleankin olen päättänyt opetella, joten jauhot pölisevät meillä jatkossakin!

Eliisa Kuuselan Leipävallankumous -kirjan olen ajatellut hankkia, katsotaan koska se eteen tupsahtaa.

Mitäs teidän päiväänne kuuluu?

 

-Sallius-