Minua on jo jonkin aikaa kiinnostanut tuo korttien tekeminen, ja muutama leimasinkin on hankittuna, mutta kun en ole niihin saanut niitä takusia tehtyä, niin lojuvat vielä pussissa musteiden kanssa. Äsken kävin jonkin askartelukaupan sivuilla tutkimassa ihania leimasimia, mutta en tilannut mitään. Ne aiemmin ostamani ovat niin ihania, puutarha-aiheisia Tildoja pääasiassa, mutta laiska, mikä laiska: kun en saa niitä valmiiksi laitettua, niin täytyy vaan kärvistellä.

Uusinta uutta on nyt sellaiset "nipsuttimet", siis pussukan kiinnipitimet. Auttakaa nyt ihmeessä: mitkä ne sellaiset ovat, joilla ennenvanhaiset käsilaukut suljettiin? Siis se nipsulukko. Joopa joo. Olkoon sitten nimeltään nipsulukko. Minulla on kaksi sellaista pussukkaa, ja nyt haluaisin tehdä itse sellaisen. Kankaita on vaikka mitä ihania siihenkin tarkoitukseen, ja varsinkin yksi, kukallinen, on mielessäni. Kaupassa kertoivat, että kannattaa ommella pussukan suuhun nyöri, mutta siihen jäi ohje, kun myyjä huikkasi sen vain toisen asiakkaan lomassa. No, kokeilemalla oppii, luulisin. Mutta jos jollakin on antaa vinkkiä, otan sen ilomielin vastaan, jää turha pärrääminen mahdollisesti vähän vähemmälle...

Eilen puutarhassa ilahdutti tällainen:

1244656734_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Unikossani on varmaan 15 nuppua, ja tämä yksi ainut kukkii. Tämä taitaa olla joku yksinäinen varhaisherännäinen, mutta ehkä ne muutkin kohta heräilevät loistoonsa, kun viikonlopuksi on luvattu lämmintä. 

1244738844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä kaunokaiset äkkäsin pihasta yhtenä aurinkopäivänä. Aikas sitkeitä ovat nuo orvokit, kun kasvavat autotallin seinustalla olevien puuritilöiden välistä. Tarvitseeko kesäkukkia mennä lainkaan tänä vuonna ostamaan kaupasta, kun omasta pihastakin näitä löytyy Hymy

Kurrea näkee nykyään joka päivä Rauharouvassa heittelemässä kävyn suomuja alas. Minuakin nakkeli, kun kävin tuotoksiaan kuvaamassa. Kävyt ovat melkoisen tiukkoja pallomaisia paketteja, ja aikas hauskan näköisiä, kun kurre on ne tyhjentänyt.

1244738545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kurre onkin tehnyt tarkkaa jälkeä, yleensä ne syövät kävyt niin, että todellakin napsivat vain siemenet, ja muoto jää pallomaiseksi. Tuo oikeanpuolimmainen näyttää erehdyttävästi grillatulta maissilta... Aikansa siellä temuaa, sitten vaihtaa toiseen paikkaan. Välillä näyttää, kuin tulisi varsinainen suomusade pihamännystä alas.

Sadetta odottelin tänäänkin, muttei pisaran pisaaraa tippunut. En siitä pahoillani ole, päinvastoin: kannan ilomielin taimille vettä kastelukannulla, kunhan saan pitää nämä kesää lupaavat ilmat.

-S-