Meillä tuoksuu tänään kuusi, mies ja nuorimmainen sen kävivät eilen kauppakeskuksen "pellosta" kaappaamassa mukaansa. Kuusi on vielä koristelematta, oksilla on ainoastaan yksi punainen puinen sydän, ja lasipallo, isännän sinne illalla ripustamat.

Eilen kaivelimme joulukoristeet esiin, ja kuinkas ollakaan, pikkuinen kotihiirulainen olikin  niitä käynyt laatikoissa ihailemassa. Useampikin jouduttiin heittämään roskiin, mutta onneksi ei mitään sen kummempaa vahinkoa ollut saanut aikaan. Eilen löytyi loukusta yksi yksinäinen, mahtoikohan se olla juurikin sama otus, jolle oli kelvannut niin steariinikynttilä, kuin lasimosaiikkipallokin...?

Kaikki joulumuistamiset on pakkaamatta, ja osa vielä viimeistelemättäkin, mutta onhan tässä vielä aikaa. Äityli poikkesi tuomaan kaupasta imellettyyn perunalaatikkoon tarvittavat perunat, ja pari tonkkaa maitoa, mies kun on reissuhommissa tänään, ja kotiutuu vasta joskus  iltasella. Toivottavasti sentään kotiutuu, joskus on ollut sellaisiakin reissuja, että vaikka on pitänyt riittää yksi päivä, onkin vierähtänyt kolme. Niistä työreissuista ei meistä kukaan pidä, mutta tuskin nyt joulun alla niin käy...

Nuorimmainen kotiutui juuri kaveritouhuistaan, täytyy varmaankin etsiä kaapista jotain syötävää. Minullakin alkaa itse asiassa nälkä huudella masussa, ja jaksaahan sitä taas paremmin touhuilla, kun syö välillä. Tuskin maltan odottaa ihania jouluruokia...     slurps..

-S-