Juhannus on vietetty Rukalla tänä vuonna. Huipulle kiivettiin ja kilisteltiin(?) pahvimukeilla kuoharia. Maisemat ovat edelleen yhtä lumoavat kuin ennenkin, eikä itikoitakaan ole sen enempää kuin aiempina vuosina, vaikka etelämpänä onkin... Olen nukkunut itseni vallan pyörryksiin, ihanaa!  Ehkä tämän viikon jälkeen järkikultakin jo kulkee entiseen tapaansa.

Eilen käytiin ukkokullan kanssa varsinaisella extremeseikkailulla: tarkoitus oli vaeltaa Rukalta Konttaiselle, mutta nyppylää ennen tulimme tulokseen, että käännymme takaisin, kun Rukan suunnalta oli kuulunut jo hetken ukkosen jymyä ja taivas oli tummaakin tummempi. Pääsimme muutaman metrin takaisin päin, kun taivas repesi, alkoi ukkostaa ja salamoida. Ja siitä noin 30 sekunnin kuluttua olimme läpimärkiä sanan varsinaisessa merkityksessä. Polut muuttuivat silmänräpäyksessä valtaviksi puroiksi, jotka valuivat hurjaa vauhtia tuntureiden kupeita alas. Seuraavat 2,5 tuntia tarvoimme tossut hölskyen ja tiristen Rukaa kohti, vesi holisi punteista ja hihansuista. En ole koskaan ollut vastaavanlaisella reissulla, enkä varmaan vähään aikaan pääsekään. Ihana seikkailu! Ei haitannut pieni vilu, päätä rummuttava rankkasade, eikä selkää pitkin valuva vesikään. Harvoin pääsee tuollaista ukkosmyrskyä kuulemaan ja kokemaan tuollaisessa ympäristössä, jossa tunturit kertaavat jyrähdykset ja salamat välähtelevät pään päällä... Huuuiii!

Tänään esikoisemme täyttää 13 vuotta. ONNEA J! Uunissa paistuu lihapötkylä ja kohta vaihdetaan ranskalaiset uuniin ja bearnaise-kastike tulelle. Jälkiruuaksi saadaan mansikkakakkua. Namskis!

Huomenna pakkaamme repun täyteen evästä ja suuntaamme kohti Posiota. Edessä muutama tunti vaellusta koko porukalla ja täytyyhän siellä käydä muutama muukin paikka kurkistamassa, kuten esim. Pentikin tehtaanmyymälä...

Nyt on sauna lämpimänä ja porukka koossa, joten saunaan vaan. Ja sitten päästäänkin syömään. Sitä onkin jo odotettu!

Mukavaa alkavaa viikkoa! 

-S-