Joulujuhlat on vietetty, nyt ovat pojatkin päässeet joululoman viettoon. Aamulla oli selvästi jännitystä ilmassa, ja vielä juhlien jälkeenkin sanat lentelivät suuntaan ja toiseen. Ei auttanut luistelureissukaan siihen kiukkuamiseen, mutta jospa tuo nuorimmainen tuosta tokenisi, kun hetken viettää kavereidensa kanssa, ja nollautuu. Me muut möllöillään kotosalla, minä sain juuri pääteltyä monet tumput, ja villasukat, isäntä meni keräämään voimia pienille unosille, ja tuo vanhimmainen köllöilee sohvalla seurassani, ja ihailee isoja kaloja telkkarista. Todistukset olivat ihan odotusten mukaiset, parannettavaa siis edelleenkin jäi.

Minä olen vallannut sohvan nurkan, ja siltä se näyttääkin: tyynyröykkiöiden keskellä pilkottaa kylmäpussia, kännykkää, namipussukkaa ja tyhjiä papereita, jumppaohjeet, neuleohjeet, ja se neulepussukka, johon olen kaikki viime aikoina käsittelyssä olleet tuotokset sullonut. Mieleni tekisi kaivaa yhdet langat, ja neuloa nopsasti toiset lovikkaat, vaikkapa sinne pukinpussiin. Mutta saa nyt nähdä: olisihan se mukavaa, kun olisivat saajalleen yllätys,  eivätkä tuossa pyörisi kaikkien nähtävillä. Muitakin salaisuuksia pitäisi alkaa vähitellen paketoida, vaan mihin ne laitan, kun joka paikka on täynnä tavaraa?

Saunaan tekisi mieleni kovastikin, mutta vielä on 9 päivää odotettavaa... Tänään sentään pesin hiukseni vessan lavuaarissa, etten ihan peikolta näytä juhlissa.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

-S-