Eilinen ei ollutkaan mikään ihan tavallinen maanantai minulla ja ukkosellani, vaan retkisellainen. Molemmat olimme töissä puolen päivää ja sen jälkeen suuntasimme auton nokan kohti Helsinkiä ja Hietaniemeä, jossa oli "Beach Partyt". Ukkoseni oli ostanut liput jo keväällä niiden tultua ennakkomyyntiin, vähän kuin possusen säkissä, koska ostopäätöstä tehdessään hänellä ei ollut tietoa, kuka maailmanjulkkis siellä esiintyisi. No, selvisihän asia googlettamalla päivämäärä, ja Rihannahan se sitten oli. Kyseinen nainen ei millään muotoa kuulu lemppareihini, joskin sujuvasti kuuntelen rallatuksiaan jos niitä sattuu jostain vahingossa korviini kantautumaan.

No, siinä sitten oltiin matkalla kohti rantajuhlia, ja mitä lähemmäksi pääkaupunkia pääsimme, sen  sumutihnuisemmaksi kävi ilma.. Esiintyjiähän olisi ollut vaikka kuinka jo aiemmin päivällä, mutta kun tällaisenkin matkan takaa lähdimme, oli pakko käydä syömässä ennen festarialueelle menoa. Sinnepä pääsimmekin sitten vasta puoli kahdeksan aikoihin ihmettelemään meininkiä, vaan ei yhtään turhan aikaisin. Tuo "tähti" kun päättikin odotuttaa yleisöään reilun tovin ilmotettua aloitusajankohtaa pidempään (21.15), eli tunti ja vartti siitä meni, ennenkuin tähtönen lavalle pääsi klo 22.30. Liekö syynä sitten viileä +19 astetta, ja vesisateen uhka pienen tuulen kanssa, joka häntä pidätteli, mutta en ollut ainoa, jota odottaminen alkoi nyppiä. Ukkoseni jaksoi paremmin odotella ja nauttia retkestämme, minulla alkoi väsy painaa jo paljon ennenkuin rätinä alkoi.

Puolisen tuntia siinä kuunneltiin ja ihmeteltiin minä enemmän tai vähemmän nukuksissa, kunnes ukkoseni lupasi lähteä kärräämään minua kotia kohti. Kotona oltiin vasta 01.30 paikkeilla, onneksi sain nukkua autossa koko matkan tyytyväisenä kuin possu, ja sujuvasti uni jatkui kun sänkyyni pääsin. Aamulla tosin väsytti jonkin verran, mutta enpä ollut ainoa. Ukkonen kun lähti jo ennen kuutta ajamaan takaisin samaa tietä. Vasta äsken ilmoitti lähtevänsä kotiin päin, joten pitkä on päivä. Mutta täällä odottaa herkkusoppa ja sohvan nurkka ennenkuin tie vie unipuulle...

 

-S-