Olemme taas mökillä, oltu reilu viikko ja huomenna kotiin lähtö. Pari viikkoa kärvisteltiin helteisessä kaupungissa, kunnes pääsimme lähtemään takaisin. Säät eivät ihan niin kuumat ole olleet kuin mitä aluksi lupailtiin, mutta eivät myöskään niin kylmät ja sateiset, kuin miksi säätiedotukset muuttuivat. Hyvin täällä on tarjettu ja pärjätty, ihanaa kun on vähän viilentynyt. Ja kuinka makoisasti nukunkaan täällä... sen puolesta sääli lähteä kotiin, vaikka muuten jo sinne kaipaankin omien tavaroiden ja touhujeni pariin.

Mustikkametsässä on tullut kyykittyä muutamana päivänä vähän kerrallaan. Mustikoita on ollut ihan kivasti, osa jopa valtavan kokoisia ja helppoja noukkia. Mökkitontti on siitäkin kiva, ettei tarvitse lähteä pihapiiriä kauemmas marjametsään: tästä nurkilta on tullut poimittua vissiin viitisen litraa, ja vieläkin näyttää riittävän. Mieli tekisi sinne vielä könytä, tässä kun on päivä vielä aikaa. 

IMG_3406.jpg

IMG_3405.jpg

Tänne mökille on lähimmältä kaupalta matka n 40 km, joten jäätelön kuljettaminen sulamatta ei ole helpoin homma. Minä ratkaisin ongelman tekemällä jäätelöä itse. Olen tänä kesänä kokeillut paria eri reseptiä, mutta ehdottomasti helpoin se on tehdä kermasta ja kondensoidusta maidosta. Viimeisimpään versioon laitoin makuraidoiksi mangososetta. Jälkiruuan koostin jäätelöstä, keksimuruista ja mustikoista. Hyvälle maistui, vaikka mielestäni tuolla kondensoidulla maidolla siitä tulee vähän turhan makeaa, mutta muut olivat toista mieltä. Saa kuulemma tehdä toistekin! 

IMG_3385.jpg

IMG_3386.jpg

Tänään on tuulinen päivä - tuntuu, että tuulen mukana lähtee päästä sekä tukka, että järki! Selälläkin on kunnon vaahtopäät. Joka aamu olen käynyt uimassa, tänään en uskaltautunut, kun vesi tuntui jo eilen illalla jäähtyneen hurjasti. Saunasta sitten taas illalla.

IMG_3408.jpg

 

Tämänkin reissun aikana olemme saaneet nauttia ihanista auringonlaskuista. Kuvia on tullut räpsittyä kännykkä täyteen. Voi sitten vaihdella taustakuvia mielialan mukaan syksyn pimeinä iltoina. Miten taivas voikaan olla noin kaunis....

IMG_3397.jpg

IMG_3401.jpg

IMG_3402.jpg

Toissailtana oli jo niin hämärää, että halusin kaivaa kynttilät esiin tuomaan tunnelmaa. Omassa kerrostalokodissani en jotenkin osaa kynttilöitä paljoa polttaa pimeään aikaankaan, mutta täällä kaipaan niitä jo nyt. Kaipaan myös omakotitalossa asumista juurikin tunnelmallisuuden vuoksi: voi laittaa kynttilöitä, tuikkuja ja lyhtyjä pitkin pihaa ja sisälle myös. On se kummaa, kuinka nopeasti unohtuu kaikki negatiivinen siinäkin asumismuodossa, ja aika kultaa muistot.. Ehkä minullakin vielä joskus on pieni mummonmökki, jossa asustelen ja värkkäilen... 

IMG_3390.jpg

IMG_3391.jpg

 

Ihania loppukesän päiviä teille, nautitaan vielä lämmöstä ja auringosta, kohta kesä on taas kaunis muisto vain...

 

Haaveillen,

-Sallius-