Sinne hurahti lomareissu... Vaan oli ihanaa tulla kotiin ja päästä nukkumaan omaan sänkyyn! Ja täällä on lämmintä, kesä!

Retken loppumetreillä poikkesimme Varkauteen miehen työkaverille. Heillä oli upea omakotitalo järven rannassa keskellä metsää. Kaikki oli laitettu viimeisen päälle: biljardipöytä, oma uimaranta ja muut hienoudet lumosivat pojat täysin, samoin pariskunnan koirat. Nyt on sitten kova koirakuume meilläkin. Edellisestä, ylihysteerisestä yksilöstä vaan on niin vauhdikkaat kokemukset, etten ehkä ihan äkkiä lähde koiraa hankkimaan. Kyläpaikan emäntämme lupasi kyllä meille heidän mahdollisesta pentueestaan helpon ja rauhallisen, meidän oloisemme pennun, mutta sitä täytyy kyllä vielä tarkkaan miettiä. Ja onhan siihen aikaakin vielä, suurin innostus ehtii laantua ja järki tarttua päähän ennen kuin päätöksiä tehdään suuntaan tai toiseen. Nyt on elämä sen verran helppoa, kun pojat ovat isoja, ja päästään kulkemaan melkoisen helposti sinne ja tänne, mutta jos koira hankitaan, reissut kyllä jäävät, tai ainakin vähenevät huomattavasti. Se mietityttää kaikkein eniten.

Tämä ensimmäinen lomapäivä kotona on vilahtanut vauhdilla. Päivään on mahtunut mattopyykkiä, jäätelöä ja mansikoita sekä kesän ensimmäiset herneet, frisbeegolfia koko perheellä, uimispulahdukset ja marsutouhuja. Huomiselle ei vielä ole suunnitelmia, luultavasti ollaan kotopuolessa ja nautitaan olemisesta. Yyteri kutsuu joku päivä, samoin Seilin saari , mikäli vain säät sallivat. Ensi viikolla lähden poikien kanssa sukuloimaan, kun mies palaa töihin. Siinä taitavat olla tämän kesän reissut, ellei sitten keksitä vielä jotain muuta mukavaa. Pojat tosin nauttivat nyt kavereidensa kanssa olemisesta, mutta ehtiihän sitäkin myöhemminkin, sittenkin vielä kun me molemmat vanhemmat olemme taas töissä.

Silmät lurpattavat taas siihen malliin, että on aika sammuttaa koneet ja käydä massun viereen köllimään. Mies on moottoripyöräilemässä vielä, missä lie mahtaa viipottaa tähän aikaan yöstä. Mutta menköön, siitä hän nauttii. Huomenna uusi päivä!

-S-