Meidän kuistin rappusten alle olivat ampparit tehneet pesän. Onneksi ei ollut vielä isoksi kasvanut, mutta ongelmia tuli tuostakin. Nuorimmaista ehti yksi varpaaseen pistää, kun siitä tuttuun tapaansa paljain varpain kulki. Eilen sitten bongasimme tuon pesän, mies repi laudan rapuista irti ja heitti nurkan taakse. Tänään niitä amppareita pyörii edelleen siinä rapuilla, etsivät ilmeisesti kotiaan. Minä jo epäilin, että rakentavat uutta, ainakin katselevat tonttia siihen, kun niitä niin monta rapun alta tuli. Mies repi lisää lautoja, suihkutteli painepesurilla kaikki mömmöt pois, mutta edelleen niitä pyörii. Nyt lähti hakemaan myrkkyä. Pakko ne on sieltä pois saada. Toivottavasti eivät nyt ala tehdä pesää kuistin alle, siinäkin kun joka päivä kuljetaan ja näin kesäisin tietysti paljain jaloin. Sieltä se olisi vielä hankalampi poistaa, pakoon kun ei pääse kovin nopeasti, jos tiukka paikka tulee.

Minun puolestani voitaisiin myrkyttää koko kuistin alue, netistä luinkin jostain pahan hajuisesta mutta toimivasta myrkystä, joka estää amppareita tekemästä pesää. Tiedä sitten mistä sellaista saa, jos oikeasti tarvetta tulee. Nyt ainakin kokeillaan noilla Raideilla tai vastaavilla mitä mies sitten mahtaakaan reissultaan löytää.

Tiedän kyllä, että ampiaisia tarvitaan kaiken maailman pölytykseen, ja minä niitä sisältä harvemmin tapankaan vaan ohjaan tai kuljetan lasissa ulos jatkamaan elämäänsä, mutta kun noin röyhkeiksi alkavat, olen valmis sotaan. En halua joka hetki ulos mennessä pelätä, että astun ötökän päälle ja se tuikkaa jalkaani, enkä myöskään tahdo, että muutkaan joutuvat. Meillä kun melko huoletta tassutellaan siitä ees taas, usein kantamuksiakin mukana. Toivotaan siis, että nyt ymmärtävät meidän olevan tosissaan ja siirtävät kotinsa ihan muualle, pois meidän tontiltamme. Lupaan olla änkeämättä heille kylään ilman kutsua...

 

-S-