Pojat lähtivät eilen sukuloimaan, ja me peruimme viikonloppureissumme, joten nyt olemme kotona koko viikonlopun. Viime viikko oli molemmilla melkoisen raskas, ja se kyllä tuntuikin: viime yönä vetelin unta reilut 12 tuntia! Kyllä nukutti makoisasti, mutta herääminen ei sitten kovin mukavalta tuntunutkaan, kun koko kroppa oli ihan jumissa ja korvassa tuikki. Tämä flunssa on tainnut kestää jo nelisen viikkoa, eikä tuo lääkekuurikaan ole tuntunut auttavan. Nyt mietinkin, onko korvassa tulehdus, vai onko tämä taas niitä ilmastointiongelmia, kun nuo limakalvot taitavat edelleenkin olla melkoisen turvoksissa. Eilinen savusauna-avanto-yhdistelmä ei ainakaan auttanut, mutta nyt on sitä myöhäistä surra. Eilen kun kunto tuntui ihan hyvältä, ja mieli teki pitkästä aikaa saunaan ja järveen.

Eilen poikkesin myös kampaajalla pätkäisemässä hiukseni, ja nyt haluaisin laittaa jotain väriä virkistykseksi. Jotain kaapista löytyykin, mutta täytyy katsoa, tuntuuko sopivalta tähän fiilikseen, vai täytyykö mennä kauppaan ja ostaa uusi. Kävin myös sovittamassa ja ostamassa ihanan liivimekon, sekä uuden pirteämmän huivin villakangastakkini kaveriksi. Tänään illalla suunniteltiin menevämme ravintolaan syömään, ja sen jälkeen voisi poiketa jossain ihmettelemään kanssakulkijoita ja ottamaan parit lasilliset. Mukavaa saada pukeutua ja laittautua, toivottavasti olokin alkaa helpottaa vähitellen.

Sikkris kyseli suklaakakun ohjetta, ja laitankin sen tähän muidenkin nähtäväksi. Lucariinilta tämän ohjeen olen muistaakseni joskus saanut, ja äitylillekin tämä on varmasti tuttu. Mutta muut, olkaa hyvät:

Tumma suklaakakku (gluteeniton)

125g margariinia (sulatettua, jäähdytettyä)   

1 dl gluteenittomia jauhoja

2,5 dl sokeria

1/2 dl Maizena-jauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1/4 tl suolaa 

4 rkl kaakaota

1/2 tl leivinjauhetta    

3 kananmunaa

Vuokaan rasvaa (ja mantelirouhetta tai kookoshiutaleita)

Sekoita puuhaarukalla keskenään kaikki kuivat aineet, lisää yksitellen munat, ja margariini. Kaada pieneen voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. 

Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi, silloin maistuu mielestäni parhaimmalta. Lisukkeeksi sopii kermavaahto, tai vaniljajäätelö.   

Joskus olen korvannut gluteenittomat jauhot myös ihan tavallisella vehnäjauholla, mielestäni on vaan parempaa tuolla alkuperäisellä. 

Maukkaita herkutteluhetkiä!                     

Ja rauhaisaa viikonloppua!

-S-