Olen aina tiennyt, että lääkkeet ovat kalliita, mutta kylläpä äimistyin tänään, kun hain esikoisen allergialääkkeet: reilut sata euroa meni vauhdikkaasti, vastineeksi viittä eri sorttia helpotusta. Illalla on vielä edessä nuorelle selvittäminen, mitä otetaan ja laitetaan milloinkin, ja kuinka. Ensimmäistä kertaa käytiin tänään lääkärissä allergiaoireiden vuoksi, ja saman tien tuolaiset tropit. Tosin oli joukossa yksi tulehduskipulääkekin, mutta sen kustannukset olivat melko pienet tuohon muuhun summaan verrattuna.

Olen miettinyt, kirjoittavatko lääkärit nykyään kovin helposti ison määrän lääkkeitä vain potilaan oirekertomusten perusteella, tutkimatta sen kummemmin. Ymmärrän kyllä, että allergiankin tutkiminen on vaikeaa äkkiseltään, tärkeäähän on antaa niitä helpotusta tuovia lääkkeitä. Ja tietysti potilas itse on paras omien oireidensa tietäjä ja tuntija, mutta nytkin oli kyse nuoresta, vaikka tietysti minä häntä säestin sen mukaan, mitä oli vaivoistaan minulle kertonut. Syksyksi saatiin kyllä lähete testeihin, nyt niitä on ihan turha tehdä, kun ilmassa on vaikka mitä.

Mutta se siitä aiheesta!

Olen saanut jotain aikaiseksikin: toinen tunika, tällä kertaa Afrikan kankaasta, valmistui tänään! Ompelin myös loppuun joskus aiemmin leikkaamani ja aloittamani "leipäveneet". Ensimmäistä tehdessäni huomasin, että kankaat yksinään ovat liian ohkaisia pitämään seinämät pystyssä, joten laitoin tukikankaat jokaiseen palaan. Tuli loppujen lopuksi ihan kivan ja kesäisen näköiset! Kuvaa yritän saada jossain vaiheessa, niin molemmista tunikoista, kuin veneistäkin. Itse asiassa voisinkin yrittää kuvata ne nyt heti, ja siirtää. Katsotaan, onnistunko.. Silmänisku

1244135726_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hip hei, onnistui! Tässä siis ensimmäinen tunikani...

1244135899_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uups.. - Afrikkakankaasta ommeltu olikin hupsahtanut köllilleen...

1244136200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä vielä ne veneet... Silitystä kaipaisivat sekä tunika, että veneet, mutta ehkä myöhemmin... Nyt köllähdän minä soffalle ja käärin kinttuni jäihin!

-S-