Olen monta kertaa halunnut päästä kärpäseksi kattoon seuraamaan yhtä ja toista touhua paikassa jos toisessakin. Torstain leikin kärpästä laseineni, nyt on se aika ohi. Ainoastaan öisin käytän edelleen noita kärpässilmiä, ensi torstaina pääsen niistäkin. Kattoon en päässyt, eivät siis lasit minusta oikeaa kärpästä tehneetkään, eikä se surinakaan oikein onnistunut. Parempi näin tavallisena immeisenä, turvallisempaakin.

Mutta oli siihen kärpäslasien käyttöön ihan oikea syykin, en niitä ihan huvikseni pitänyt.  Itse asiassa lasit olivat Medilaserin sponsoroimat, mutten niitä ihan ilmaiseksi saanut... Muutaman euron jouduin jonoon laittamaan toteuttaakseni yhden haaveeni: päästä eroon silmälaseista. Torstaina silmät leikattiin, siitä asti olen totutellut elämään ilman kakkuloita. Aurinkolaseja kyllä pidän, ihan mielellänikin, mutta ne eivät olekaan häiritsevät, kuten vanhat lasit. Ja kun silmissäni oli sen verran tuota hajataittoa, että sitä ei saanut piilolinsseilla korjattua, ainoastaan oikeilla laseilla, olin vallan ihastunut tähän mahdollisuuteen. Aika näyttää, kuinka tämä näkö tästä lopullisesti muokkautuu, mutta nyt vaikuttaa ainakin ihan hyvältä. Jonkin aikaa tietysti menee totutteluun ja silmiin täytyy muistaa laitella tippaa jos toistakin, mutta eiköhän se tästä. Ja nyt niitä aurinkolasejakin on ihanaa pitää, kun ne suojaavat silmiä kunnolla! Vanhat kun olivat sellaiset, jotka laitettiin silmälasien päälle, ja kun lasit olivat melko pienet, oli aurinkolasien suojauskin vähäistä. Nyt on hankittuna uudet paremmat aurinkolasit, joilla varmasti pärjää. Ja niin kauniitkin vielä! Nyt saa aurinko paistaa!

Liekö johtunut lähestyvästä lomasta, uusista silmistä, vai paistavasta auringosta, mutta olen saanut jotain aikaiseksikin: olen ommellut itselleni kesäkassin ja vähän muutakin. Kaikki on kuvattuina, mutta koneelle en niitä saa. Tietsikka on uusi, eikä tähän ole vielä ajettu kuvien siirto-ohjelmaa, mutta muutenkaan en kaikkia kuvia voisi vielä paljasta: kustilla kun on vielä polkaistavaa muutamia kilomeetrejä ennen juttujen perillesaapumista.

Isäntä on koko viikonlopun tuskaillut tämän koneenasennuksen kanssa, vanhoja sähköpostitilejä kun ei meinaa saada millään tänne uudelle asettumaan. Saa nähdä, joudunko muuttamaan sähköpostiosoitteeni. Hö! Vielä en ole uskaltanut kysyä, koska laittaisi sen kuvansiirto-ohjelman tänne, ukko-parka kun on nyt kovin flunssainenkin. Mutta laitan kuvia tulemaan, kunhan ehdin. Tuttuun tapaani...

Aurinkoista sunnuntai-iltapäivää!

-S