Viime aikoina on tullut leivottua melkoisen paljon. Se on niin mukavaa puuhaa, varsinkin, jos leipomuksille löytyy muitakin syöjiä itseni lisäksi. Hollolan näkkileipää olen tehnyt jo monta pellillistä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli ei ole vielä tuttua. Itse varioiden saa vähän eri makuista. 

IMG_2484.jpg

Viime viikon keskiviikoksi leivon mokkakreemikakkua miesystäväni syntymäpäiväksi. Siitä jäi kuvat ottamatta, mutta hyvää oli.

Eilen leipasin pataleivän ja mango-rahkakakun viemisiksi paikkaan, johon meidät oli kutsuttu syömään. Tarjolla oli joulukinkusta tehtyä nyhtöpossua, valkosipuliperunoita ja raikasta salaattia. Oi että, miten hyvää oli! Vieläkin kuola melkein valuu...

IMG_2479.jpg

IMG_2482.jpg

IMG_2480.jpg

Ja tänään sitten... poikalapseni tulivat syömään luokseni. Ruuaksi tein piilonakkeja ja kahvin kanssa kinderpiirakan. Olin tuota piirakkaa suunnitellut jo jonkin aikaa, ja nyt sitten päätin kokeilla, kun sitä on niin hehkutettu. No - eipä se nyt kummoista ollut. Makeutusta vähensin reippaasti, ja edelleen se on melko makeaa. Pienen palan sitä itse maistoin, ja siihen se taitaa jäädä. Vielä olisi jollekin halukkaalle maistiaisia, tervetuloa!

IMG_2483.jpg

Kohta on taas tuo näkkileipä lopussa, joten korkea aika olisi sitä leipoa lisää. Pari pellillistä kun kerralla tekee, riittää vähän aikaa. Vasta kuivuttuaanhan se on minun herkkuherkkuani, mutta kuka sitä jaksaa odottaa. Paljon muuta leipää ei meillä viime aikoina ole kulunutkaan, tummaa vähän sillon tällöin. 

Niin tosiaan, pitäisiköhän sitä laittaa jauhot pölisemään taas, johan viime leipomuksesta onkin kulunut kuutisen tuntia...

 

Reipasta alkua viikkonne, ystävät kalliit!

 

-Sallius-