Blogi on uinunut talviunta jo kohta kuukauden. Joulu tuli ja meni, samoin vuosi vaihtui jälleen kerran uuteen. Onnea ja menestystä siis teille kaikille alkaneeseen vuoteen!

Vaikka blogi onkin ollut hiljainen, elämässä on tapahtunut kaikenlaista: tavallista arkea on eletty pääasiassa, toki päiviin on mahtunut muutakin. Tällä(kin) hetkellä makaan sohvalla vasen polvi jäissä, juuri kipulääkkeen ottaneena. Polvessa tuntui epämääräinen kiristys kyykiestyessäni työtilanteessa parisen viikkoa sitten, ja nyt olenkin ollut viikon verran sairaslomalla. Odottelen juurikin lääkärin soittoa ja tulkintaa röntgenkuvasta, sekä jatkosta. Kuvassa tuskin näkyy mitään, kuten ei ole näkynyt aiemminkaan. Uskoakseni ongelmana on taas pieni kierukkavamma, joka korjaantuu tähystyksellä ja kierukan siistimisellä. Ortopedille uskon tieni vievän lähiaikoina, työhön tuskin pystyis palaamaan hetkeen. Polvi on levossa hieman rauhallisempi, mutta kun lähden liikkeelle, kipeytyy se taas. Töissä on paljon nostoja ja kiertoja, kyykistymisiä ja kontrolloimattomia tilanteita, ja itselleni olen luvannut, etten terveyttäni vaaranna minkään työpaikan vuoksi. En siis tämänhetkisenkään, vaikka tilanne olisi mikä. Sen kirkkaampaa kruunua en päähäni saa, vaikka puolikuntoisena työskentelisinkin, ja toisin päin mietittynä saattaisin vaarantaa asukkaiden terveyden esim. siirtotilanteissa, joissa joudun varaamaan koko painollani ja kannattelemaan osittain myös asukkaan painoa.

Silti tuntuu, että yritän vain keksiä tekosyitä olla menemättä töihin. Oikeasti - siis ihan aikuisten oikeasti - olisin mieluummin töissä terveenä, kuin makaisin kotona (tai joskus kaverin) sohvalla miettien elämää ja sen kummallisuuksia, katsoen televisiota tai surffaillen netissä. Sillä tällainen elämä tylsistyttää. Se passivoi. Kaipaan myös sosiaalisuutta: ystäviä ja työkavereita, jotka kuuluvat kiinteästi normaaliarkeeni. Kotona on melko hiljaista...

Onneksi sentään joulupukki toi väritettävää ja lisää hyviä kyniä, juuri muuhun järkevään en ole nyt saanut keskityttyäkään, vaikka aikaa olisi. Näitä on tullut tehtyä muutamana päivänä.

image.jpgimage.jpgimage.jpg

Väriä päiviinne ystävät kalliit!

 

-Sallius-