Niin se on vaan täälläkin aloitettu kesään ja kuntoon valmistautuminen: tänään raahauduin ensimmäistä kertaa  polvioperaation jälkeen ja tämän vuoden puolella urheilemaan. Suuntana oli läheinen kuntosali, jonne ukkoseni on yrittänyt minua viime aikoina houkutella. Tänään turvautui käänteistaktiikkaan, ja saikin minut mukaansa. Kylläpä tuntui mukavalta kiusata kauan rauhassa olleita lihaksia ja laittaa jaksamisensa koetukselle. Huomenna saan kokea löytämisen iloa ja riemua, kun lihakset ovat kipeinä...

Perjantaina en jaksanutkaan lähteä saunan savuihin, mutta lauantaiaamuna ukkoseni herätti minut mukaansa. Kovin monen lauantaiaamuna en olekaan jaksanut herätä aamusaunaan, mutta noin lähti taas päivä hyvin käyntiin. Illalla käytiin uudestaan avantosaunassa koko perheen voimin.

Eilen kävin myöskin kangaskauppareissulla, ja mukaani tarttuikin melkein kaikkia saatavilla olevia heijastinkankaita silitettävästä ommeltavaan. Vain ohuen ohut  ja muutaman sentin levyinen nauha jäivät  puuttumaan, niitä molempia minulta jo löytyykin. Löytyi siis tavallista harmaata, mustaa ja valkoistakin. Nyt pitäisi sitten taas alkaa väkästellä niitä killuttimia. Muutamia nauhoja ostin myös, ja klipsuja, sekä sellaisia lukollisia versioita kiinnittimistä.

Vieraitakin meillä poikkesi eilen iltasella: äityli ja pikkuveljeni L tulivat iltakahville ja teelle saunan jälkeen. Olin jo päivällä miettinyt, että olisi kiva leipoa ja pyytää porukkaa kahville, mutta kun pääsin reissustani kotiin, iski ryydytys. Siinä sitten pikaisesti väänsin rieskasta, yrttilevitteestä, kinkusta ja salaatista pientä suolapalaa, ja laitoin suklaakakun mikroon. Kaikki herkut kelpasivat, nam nam.

Pikainen suklaakakku mikrossa

2 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl juoksevaa rasvaa

3 munaa

halutessasi raasta lisäksi tummaa suklaata ja sekoita rouhe taikinan sekaan

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja munat, sekoita. Kaada  voideltuun mikronkestävään vuokaan (itse käytän silikonista) ja mikrota täydellä teholla n. 4 min.

Tällä kerralla laitoin vähän vähemmän jauhoja, ja luultavasti vähemmän rasvaakin, ja lisäsin tilkan maitoa, jotta kakku ei olisi niin tiivis kuin ensimmäisellä kerralla sitä kokeiltuani.

Nyt hellalla porisee broiler-pennepasta, ensimmäinen satsi sitä tuhottiin eilen. Hyvin tuntuu kelpaavan urheilevalle nuorisolle ruoka. Kohta mennään jälleen avannolle.

Sellaista sunnuntaita!

-S-