Vihdoinkin sain tehtyä tätä (varsinkin talveen sopivaa) ihanan lämmittävää ja herkullista keittoa. Ohjeen olen muistaakseni julkaissut jo joskus aiemminkin blogissani, tosin siitä on aikaa, mutta laitanpa sen nyt uudestaan. Ohje on saatu Santeri Vuosaran kasvisruokakurssilta vuonna 2011:

image.jpg

Itse tein muutaman muokkauksen ohjeeseen, jottei keitosta tulisi niin makeaa, kuin pelkistä porkkanoista tehdessä:

6-7 isoa porkkanaa, 5 keskikok. perunaa, 2 sipulia, 5 keskikok. valkosipulinkynttä, n. 0,5 rkl jauhettua inkivääriä, 1pun chili ilman siemeniä, rypsiöljyä, vettä, suolaa, 1 prk kookosmaitoa, (+1 tl jauhettua chiliä, kun tuoretta ei ollut enempää),  1rkl hunajaa

Tästä keitosta ei tullut liian voimakasta, eikä makeaa, kuten joskus aiemmin tekemästäni. Pelkästään porkkanoista tehdessä makeus riippuu pitkälti porkkanoiden makeudesta ja mehukkuudesta, samoin tuoreen chilin määrä vaikuttaa tulisuuteen. Mutta mieluummin aluksi liian mieto, kuin liian tulinen. Makuahan saa kuitenkin lisättyä.

image.jpgimage.jpg

Uskallatkos kokeilla?

 

-Sallius-