Niin, jospa sitä vaikka päivittäisi välillä tätäkin...

Jos päivät hurahtavat töissä, niin kyllä ne hurahtavat lomallakin. Ensin ollaan aamussa, ja seuraavassa hetkessä jälleen illassa. Kummaa... Tänään aloitin aamuni torireissulla, Jn synttäri- ja nimpparikakkuun piti hakea mansikoita. Samalla poikkesin yhdessä kenkäkaupassa etsiskelemässä mukavia ja keveitä kesäkenkiä, mutten löytänyt, tietenkään. Jatkan etsintöjä huomenna, kun käyn kaupungissa silmätarkastuksessa.

Pikakauppareissun jälkeen kotona odotti kakkupohjien leipominen ja suolaisten tarjottavien paistaminen. Kaupasta ostin kyllä valmiita pakasteriisipiirakoita ja -pasteijoita, mutta niidenkin paistamisessa oli tekemistä tällä ilmalla. Muutaman tunnin on tänään tuo uuni ja hella ollut päällä, arvaatte varmaan lämpötilat. Ylimääräisiä lakisääteisiä ei juuri ehtinyt pidellä, sen verran tuota hommaa oli kun halusin (järki hoi!) keitellä kakun täytteeksi ihan itse tehtyä vaniljakiisseliä. Mutta hyvää oli kakku kokonaisuudessaan: kahdentoista munan ja kahden mansikkakilon kakusta ei jäänyt kuin ihan pikkuinen rippu, niin hyvin teki kauppansa, eikä tarvinnut kuin vähän loppuvaiheessa patistella porukkaa .Taidanpa käyttää tuota kiissulia jatkossakin täytekakkujen täytteenä. Nam! Illalla käytiin vielä porukalla rantasaunalla nauttimassa löylyistä ja lämpimästä uimavedestä. Kyllä oli ihanaa!

Alkuviikosta kävin poikien kanssa sukuloimassa, sellaisella nopsalla reissulla. Kävimme katsastamassa mummun uuden mökin ja vaihtamassa kesäkuulumiset. Yöksi esikoisen kummeille, ja tiistai-iltana monen mutkan jälkeen kotiin. Mukavaa oli mökillä käydä (kunhan ensin löysimme perille..), vaikka tuo uusi olikin ihan erilainen kuin vanha. Mutta samat ihmiset kuitenkin, sehän oli pääasia. Kiitos T-täti passauksesta ja kurissapidost a , ja kiitos taas muillekin, kun jaksoitte meitä lähteä sinne tapaamaan, yökylään erikoiskiitos: herkkuja saimme mahan täydeltä...  Niin ja TERVEISIÄ teille kaikille!

Perjantaina suuntaamme jälleen samalle suunnalle kuin alkuviikollakin, meidät on kutsuttu nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta. Mukavaa, kun on olemassa sukulaisia!

Huomenna odotettavissa mukava päivä kaupunkireissuineen ja illan konsertteineen. Pojat lähtevät yökylään, joten koti hiljenee jo iltapäivästä. Kohta hiljenen myös minä, nyt keräämään voimia.

-S