Minä aloitin lomani tänään uudelleen. Virallisesti se alkoi eilen, mutta kun on tehnyt pitkään ja hartaasti töitä, ei lomaan irtautuminen käykään ihan noin vain. Se tuntuu vaativan yhden tasauspäivän, joka ei ole ainakaan tasainen, eilisestä päätellen. Aamu alkoi ihan normaalisti, mutta eipä kestänyt kauaa, kun nuo nuorukaiset saivat pinnani kireälle, ja siitähän seurasi itkua ja varsinainen raivari. Ja vaikka asiat saatiin sovittuakin, ei mieli päässyt piristymään, väsymys taitaa teppostella silläkin tavalla.

Esikoinen täytti eilen vuosia, 14 tuli täyteen. Onnea vielä rakas J! Kesän ensimmäinen mansikkakakku syötiin hyvällä halulla kun kahviteltiin ihan lähipiirissä.  Harmi kuitenkin, että päivä oli sellainen kuin oli, olisin nyt edes toisen syntymäpäivän suonut olevan mukava ja leppoisa, mutta aina ei kaikki käy miten suunnitellaan. Siinähän se syntymäpäivä on päivä muiden joukossa, mutta siltikin harmittaa.

Tänään olemme lähdössä Helsinkiin poikien kanssa. Ukkoseni vein jo aamusta junalle, menee sillä tänään töihin ja sitten iltasella haemme hänet. Meille on varattu hotelli kahdeksi yöksi poikien kanssa, ukkonen tekee töitä pitkin koto-Suomea ja reissaa sillä välin. Saa nähdä, mitä keksimme tehdä, aikaa kun on kaksi kokonaista päivää pyöriä ja ihmetellä!

Kun aikaisin heräsin, poikkesin asemareissulla torilla aamupalalla. Paljon oli jo ihmisiä liikkeellä ja kirpparipöytien aktiivisimmat myyjät valmiina päivän koitoksiin. Torin tuoksut ja tunnelma ovat ihan omaa luokkaansa, tällaisena aamuna kelpasi siellä ihmetellä ohi kulkevia kanssaeläjiä ja nauttia aamun rauhasta. Eikä tämä hullummalta tunnu täällä kotonakaan, pyykkikone pyörittää vaatteita puhtaaksi, kohta saan ne ulos kuivumaan. Pojat nukkuvat vielä autuaasti,  ja saavat nukkuakin, tunnin päästä voin alkaa herätellä, että päästään joskus liikkeellekin. Tavarat odottavat pakkaamistaan, mutta eipä kai sitä paljoa tarvitse, lämmintä ja kaunista ilmaa on luvattu.

Aurinkoista ja mukavaa päivää!

-S-