Kaveri tulee kaffille, joten halusin leipoa jotain nopeaa ja hyvää. Tämä resepti oli kummitellut mielessäni jo jonkin aikaa, ja nyt päätin sitä kokeilla. Pohjan tähän otin jostain englanninkieliseltä sivulta, käänsin sen ja muokkasin oman näköiseksi. Ajatuksena siis on, että nämä ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä pehmeitä.

image.jpg

 

Suussasulavat pähkinäkeksit 32 kpl

 

200 g pehmeää voita

1 dl hienoa sokeria

1,5 dl ruskeaa sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl maapähkinävoita

1 iso kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

(1/2 tl suolaa)

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää maapähkinävoi ja kananmuna. Sekoita hyvin.

Sekoita keskenään jauhot ja sooda (+suola). Lisää ne taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Pyörittele leivinpaperin päälle pellille palloja, joita litistät vähän. 

Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.

Anna jäähtyä rauhassa ja nauti! 

 

Taikinaanhan voi lisätä oman maun mukaan vaikkapa pähkinärouhetta, suklaamuruja, kuivattuja karpaloita ym. Seuraavalla kerralla taidan laittaa ainakin noita kahta ensiksimainittua ;)

 

-Sallius-