Kuten aiemmin on tullut varmasti selvästi, nuorimmaisemme harrastaa jääkiekkoa ja toimii pääsääntöisesti maalivahtina. Jo pitkään on ollut ongelmana nuoren miehen koko, joka on ns. välimallia: ei enää ihan juniori, eikä vielä seniori. Varusteet aiheuttavat siis välillä hankaluutta toimia ketterästi ja häiritsevät keskittymistä kun eivät aina pysy kuten pitäisi. Melko usein nuorimies nyppii milloin mitäkin, ja viime aikoina lisäpolkkeet ovat olleet nyppimisen kohteena. Hän on jo pitkään puhunut, että niille pitäisi tehdä jotain, kun kuminauhat ovat löystyneet niin, etteivät polkkeet pysy paikallaan, vaan valuvat koko ajan.

Nyt kun turnausreissu on ihan liu'un päässä, oli pakko toimia. Eilen suhasimme lähialueen urheiluliikkeet etsien sopivamman kokoisia lisäpolkkeita ja lenkkareita siinä sivussa. Kun polkkeita ei löytynyt, pohdimme, josko saisimme kiekkoilijan sukkanauhoilla ne jotenkin pysymään, vaan eipä löytynyt niitäkään sopivia (maalivahdin alasuojat kun ovat erilaiset kuin kenttäpelaajalla sattuneesta syystä ja sukkanauhat ovat yleensä näissä kiinni - ihan vaan tiedoksi niille, jotka eivät ko. asiaan ole perehtyneet..). Ei siis onnistanut sillä saralla.

Tänäänpä olikin tällä äiteellä mietittävää, kuinka homman hoitaisin. Kuminauhojen lyhentäminen ei asiaa olisi ratkaissut, ne olivat loppujen lopuksi sopivan kireät, mutta sisäpinta polkkeissa liukas. Jotenkin ne pitäisi siis saada "roikkumaan", kun niissä sellaiset lenksutkin on, mutta mistä ja kuinka... Aikani kun mietin ja kaivelin ompelutarvikevarastoani, löysin sieltä pätkän napinläpikuminauhaa, ja vähitellen alkoi lamppu vilkkua... Maalivahdin housuistakin löytyy henkselinnapit, joten kauppaan ostamaan pari meetriä mustaa napinläpikumpparia ja sitten vaan hallille virittelemään! Hyvältä vaikuttivat ainakin virittelyvaiheessa kuulemma, kohta saan kuulla, toimivatko käytännössä.

Kyllä elämä on sitten ihmeellistä, kun paineen alla syntyy parhaat ideat! =0)

 

Idearikasta loppuviikkoa! Tämä lähtee nyt pakkailemaan...

 

-S-