Niin vaan hurahti tämäkin vuosi. Paljon siihen mahtui kokemuksia, hyviä ja vähemmän hyviä, mutta opettavaisia ja kasvattavia kaikki.

Meillä oli tarkoituksena vastanottaa uusi vuosi vieraiden kanssa hyvin syöden ja vähän juoden nauttien hyvästä seurasta ja tunnelmasta. Mutta toisin kävi.  Aamuneljältä kuului sänkyni vierestä surkea: "Äiti mä oksensin..." Se siitä sitten. Nuorimmaisemme on maannut koko päivän sohvalla ja oksentanut puoleen päivään. Puolitoista tuntia sitten nousi ylös ja lähti paukuttelemaan pommeja.

Me mieheni kanssa ihmettelemme vaihtuneita suunnitelmia (hetkellisesti) kaksin. Onneksi kävimme päivällä kaupassa ostamassa hyvää ruokaa, herkkuja ja uuden telkun, jota mies nyt virittelee paikalleen. Kohta kipaisen kaivelemaan kaappeja, kärrään olohuoneeseen kaikki herkut juustoista nameihin, täytätän punaviinilasini ja köllähdän soffalle leffamaratoniin. Hyvin sujuu ilta niinkin, ja vaihtuu vuosi. Onneksi Maisa-neitikään ei pelkää paukkuja, sitäkään ei tarvitse stressata.

 

Teille kaikille toivotan oikein hyvää uutta, alkavaa vuotta! Toivottavasti se tuo tullessaan paljon onnea ja iloa, sekä sen verran vastoinkäymisiä, että pysymme inhimillisinä, mutta vain niin, että pystymme toteamaan selviytyneemme niistä kunnialla, kasvaneemme ja vahvistuneemme. 

 

-S-