Tämän kesän Ruka-aika on vähissä tällä porukalla: huomenna lähdemme ajamaan Sodankylään ison auton renkaidenvaihtoon ja viimeisten täydennysten tekoon. Mahdollisesti yövymme vielä perjantai-lauantaiyön jossain kotomaamme puolella, sitten yhdistelmän nokka kääntyy kohti Norjaa ja Varanginvuonoa.

Tänään on, miesväen kalareissun ja naisväen kaupparetkien lisäksi, mietitty kuumeisesti kuningasravun pyydystämiseen tarvittavia välineitä, ja saalistamistapoja. Netistä on tutkittu yhtä ja toista, tutuilta on myös saatu tarpeellista tietoa asioista. Huomenna ostetaan ne tarvikkeet, mitä vielä puuttuu, ja sitten vain kohti rapuvesiä. Meidän isäntä haluaa uusia tuttavuutensa kissakalan kanssa, samoin nuorimmaisemme haluaisi tutustua tähän kammottavaan otukseen henkilökohtaisesti. Me naisväki lupasimme olla kuvauspuolella, jos jompi kumpi, tai vaikka molemmat, noista odotetuista otuksista meille tupsahtaisivatkin. Siinäkin tosin taitaa olla ihan tarpeeksi jännitystä tulevalle reissulle, kamalan lähelle en noita otuksia muuten välittäisi päästä. Mutta täytyyhän noita kokemuksia kerätä, kun siihen on mahdollisuus,eikö.. Silmänisku

Nuorimmaisemme yskä pahenee, huomenna taitaa olla edessä myös lääkärireissu. Katsotaan, mistä löydämme lääkärin.  Toivoin, että tuo tauti olisi jo hellittänyt vähitellen, mutta eipä ei. Nyt ei auta hengityslääkkeetkään, puolitoista viikkoa on köhinyt. Mahtaakohan olla jossain jotain tulehdusta?

Jälleen yksi pari joululahjasukkia on valmistunut. Jotain olen siis saanut aikaankin. Päivät tuntuvat hurahtavan ihan kamalaa vauhtia, en meinaa ehtiä touhuta omiani lainkaan. Uusi kudin pitäisi laittaa puikoille, mutten vielä tiedä, mitä tekisin. Mukana on yksi kiinnostava tumppuohje, mutten tiedä, jaksanko alkaa sitä vääntämään, se kun vaatisi vähän ajatustyötä. Noita sukkia napsuttelee nykyään menemään suht' mukavasti, ja ovat joutuisiakin tehdä. Minä kun en tunnetusti jaksa kauaa nyhrätä yhden jutun kanssa, vaan valmista pitäisi tulla melko sukkelasti.

Yhdestä keramiikkapuodista bongailin tänään uusia ideoita mahdolliselle syksyn keramiikakurssille. Muutamia muitakin juttuja olen laitellut paperille, jos saisin siellä tehtyä. Viime syksy oli melkoisen tuottelias, mutta kevät sitten sitäkin hiljaisempaa. Muutamia juttuja voisin saada jouluksi aikaiseksi, jos kurssille pääsen, joitakin, lähinnä noita villiksiä, on korissa jo odottamassa pakettiin pääsyä. Kerrankin olen ajoissa, eihän jouluun ole enää puoltakaan vuotta... Kieli ulkona

Mutta nyt on aika raijustaa sohvalle nukahtanut urhea pieni kalamies sänkyyn. Nyt ei yski lainkaan, toivottavasti yökin menee rauhallisesti. Huomenna noustaan taas ajoissa siivoamaan, ja laittamaan paikat kuntoon, aamupäivällä lähdetään eteenpäin.

Tämä blogi vaikenee nyt muutamaksi päiväksi, palailen asiaan suunnilleen viikon päästä!

Oikein mukavia kesäpäiviä kaikille, elelkäähän ihmisiksi! Pusu

-S-