Ilma on selvästi viilentynyt, ja muutamana päivänä on saatu sadettakin. Enää ei ole olenkaan niin kuuma nukkua öisin, eikä tarvitse tuskailla tukalaa kuumuutta päivinkään - se on taas syksy.

Huomenna alkaa koulut. Pojat miettivät loman lyhyyttä - lyhyeltähän se varmasti tuntuukin, kun on paljon mukavaa tekemistä, jota voisi jatkaa loputtomiin.. Minä olen ihan tyytyväinen, että arki alkaa taas, löytyy se normaali rytmi elämään. Ja kun on viikot töissä ja koulussa, tuntuvat viikonloputkin viikonlopuilta. Niistä osaa nauttia taas ihan eri tavalla.

Ukkoseni raivasi tänään autotallintakusta siivompaan kuntoon, siellä kun on vallinnut viidakkomeininki viimeiset kaksi-kolme vuotta.  Tänä vuonna en laittanut kasvimaallekaan mitään, olin keväällä niin laiska, että en viitsinyt raivata, kääntää ja vääntää maata siihen malliin, että siellä voisi kasvaa muutakin kuin nokkosta. Sitä  meinaan meidän tontilta löytyy. Jos joku kaipaa nokkosia maataan vahvistamaan, niin tervetuloa - ihan ilmaiseksi saa viedä! Vielä niitä löytyy, vaikka ukkoseni yhden peräkärryllisen niitä jo raivasikin. Ja raivatahan piti siksi, että lauantaina, toivottavasti, tulee yhden sortin raivauskone kaivamaan pinnan ja rikkaruohot pois, ja kun tilalle on saatu uutta hyvää maata ja multaa, kylvämme  siihen pojille pelikentän. Sitten ei tarvitse potkia omppuja alas puista eikä raparperin varsia pitkin pihaa. Eikä sitten toivottavasti ole pelkoa saada terassilla istuessaan jalkapalloa pöydälle tai syliinsä - vaikka naapureilla kyllä on vaara saada pallo ikkunaansa tai talonsa valkoiseen seinään, joten joku ISO verkko siihen sitten täytyy virittää hutikudit estämään. Suunnitelmia, suunnitelmia...

Ja kun se takunen on lauantaina saatu raivattua, onkin aika juhlia, sillä ukkoseni vanhenee jälleen. Hyvää ruokaa ja juomaa, toivottavasti saadaan seuraakin kun kutsuttu on.

Ja kun tässä mietiskelee, niin kohtahan onkin taas jo viikonloppu!

 

-S-