Monena vuonna olen ostanut piparkakkutaikinan valmiina pakastealtaasta, tänä vuonna päätin kuitenkin tehdä edes pienen taikinan itse. Minun taikinastani tuli melko mausteinen, mutta tykkään siitä, ainakin taikinana. Miltä paistetut piparit sitten maistuvatkaan, jää vielä arvoitukseksi, ennenkuin pääsen kokeilemaan.

100 g voita, 1.25 dl sokeria, reilu desi siirappia ja 5 tl piparkakkumaustetta kiehautetaan. Seos jäähdytetään ja siihen lisätään 1 kananmuna. Keskenään sekoitetut 1tl soodaa ja 5 dl vehnäjauhoja sekoitetaan pienissä erissä joukkoon. Taikina kääritään kelmuun ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Paistoaika 200 astetta n 5 min, uunista ja piparien koosta tietysti riippuen. 

IMG_3532.jpg

IMG_3534.jpg

IMG_3535.jpg

 

Joko teillä on pipareita leivottu? Vai leivotteko lainkaan? Minä tein viime vuonna muistaakseni piparitaloja, ja siinä yhteydessä myös muutamaan maistelupipperin. Hyvin taisivat riittää. Tänä vuonnakin on talot suunnitelmissa, vähän jotain muutakin, mutta katsotaan, katsotaan...

-Sallius-