Ympärilläni on yksi jos toinenkin pärskinyt ja valitellut kurkkuaan, sairastanut siis tätä syksyflunssaa. Minä jo kuvittelin selviäväni ilman sitä, mutta turha taisi olla kuvitelma. Pärskinyt olen minäkin muutamana päivänä, ja tänä aamuna olikin sitten toinen puoli nokkaa tukossa, olo väsynyt ja vetämätön, päätä särki. Ja paleli niin vimmatusti. Oli pakko oikaista sohvalle päiväunille jo parin tunnin hereilläolon ja kuumajuomamukillisen jälkeen. Ei lakannut palelu, vaikka olin vällännyt päälleni reilusti vaatteita ja kääriydyin vielä isoon villafilttiinkin.

Niinpä sitten herättyäni oli pakko laskea ammeeseen niin kuuma kylpyvesi kuin paleleva nahka vain kesti. Joukkoon tiputtelin piparminttuöljytippoja, kun eukalyptusta ei ollut. (Sitä täytyykin muuten hankkia vastaisuuden varalle...)

Nyt onkin mukava hörppiä kuumaa viinimarjamehua ja pötkötellä sohvalla. Oman kylän poikien jääkiekkopelin tekisi mieli kyllä lähteä, mutta täytyy nyt katsoa, helpottaako olo. Äiti lupasi lämmittää illalla saunan ja saunaseuraa. Siellä sitä taas lämpiäisi.

 

-Sallius-