Tällä kertaa vuorossa se ihan ensimmäinen rukiista vehnään käännytetty juuri, jota ei meinannut huvittaa kuplia niin, että olisin uskaltautunut sillä leipomaan kunnon muotoiltava leipää. Löysin tuon juuren siis jääkaapista, se oli siellä ollut jonkin aikaa itsekseen ruokkimatta. Olen tuosta vehnästä, joka muuten sai nimekseen Kurttu, tehnyt jo useampia enemmän ja vähemmän onnistuneita leipiä, mutta olin jostain syystä jättänyt myös alkuperäisen odottelemaan käyttöä. 

Kun aikataulumme eivät kohdanneet, päätin uskaltautua kokeilemaan Patalaiskan pataleipää, eli tein laiskasta juuresta taikinan eilen illalla ja jätin sen yöksi kippoon nousemaan. Aamulla kuumensin uunin ja padan, tuuppasin kuplataikinan uuniin ja juuri sain hyppysiini hauskan uuden tuttavuuden!

IMG_4008.jpg

IMG_4007.jpg

IMG_4009.jpg

Meilkoinen mötkö on, ja sisus näyttää tummalta, eli kunnon sekaleipää ja luultavasti melko hapantakin. Mutta happamuus ei haittaa, mieluummin muutenkin syön ruisleipää. Vielä en uskalla sitä leikata, puolisen tuntia sen vielä pitäisi ainakin vetäytyä, mutta katsotaan sitten, ja maistetaan myös!

Kivaa tiistaita sinulle!

 

-Sallius-