En muista olenko joskus itse tehnyt graavilohta, luultavasti, mutta tänään tein. Graavilohi on herkku, joka maistuu jouluna ja juhannuksena, sekä usein niiden välilläkin, joskus siihen tulee oikein himo. Harmittaa aina kaupasta ostaa valmista siivutettua lohta, se kun on turkasen kallista siihen verrattuna, mitä se itse tehtynä maksaa. Tänään hain kirjolohifileen ja muut ainekset, nyt kala köllii jääkaapissa maustumassa.

Ja ohje muistiin itselleni:

N 800 g lohta, 3 rkl karkeaa merisuolaa, n. 2 tl sokeria, himpun verran valkopippuria jauheena, tilliä. 

Ihan vallan jännittää mitä tulee, tuo suolan määrä tuntui valtavalta...

Edit. Suolaa oli liikaa, pesin pois ja nyt on paksuimmassa kohdassa melko mauton.. ihan riittävästi varmaan silti on suolaa.

Kaunista se on ainakin ;)

IMG_3583.jpg

IMG_3584.jpg

-Sallius-