Olen monta päivää ollut sairaana: Tšekin ja Puolan reissusta pokasin viimeisenä iltana jonkin ikävän mahapöpön, joka ei meinannut hellittää lainkaan. Tässä on opeteltu taas syömään, maistui tai ei. Eilen tein pienen pannukakun ja nautiskelin sitä marjojen kanssa. Tänään teki mieli tuoretta sämpylää ja tosiasiassa jo lisää jotain puuhasteltavaakin, siksipä tekaisin pienen sämpylätaikinan. Ohje itselle muistiin:

2 dl piimää + 1 dl kuumaa vettä

vajaa 1 tl suolaa

reilu 1 tl hunajaa

1/2 pss kuivahiivaa jauhoihin sekoitettuna

1 dl ruisjauhoja + n. 5 dl vehnäjauhoja

Nesteen sekaan suola ja hunaja, sekä pieni määrä jauhoja, joissa on kuivahiiva sekoitettuna. Loput jauhot sekaan, vaivaa vain niin, että vähän irtoaa kulhosta. Nostatus vedottomassa paikassa 1,5 h. Uuni kuumenemaan 225 astetta. Pöydälle runsaasti jauhoja ja taikina siihen. Ei vaivata, vaan pyöritellään jauhoissa ja leikataan sopiviksi paloiksi, 12 kpl tuli tästä taikinasta. Paistoaika n 15 min. Ja kun antaa jäähtyä ilman liinaa, kuori pysyy rapsakkana.

Nyt tulee uunista jo ihana tuoksu, ja ensimmäinen pellillinen on valmis. Kunhan saan toisenkin paistettua, maistan kuinka herkkua tuli.

IMG_3516.jpg

Mukava on miehenkin tulla kotiin, kun vastassa on vastapaistetun leivän ihana tuoksu... ❤️

Ja huomenna sitten Suomen Kädentaidot -messuille! Ihanaa vaihtelua sängyssä tai sohvalla makaamiselle, toivottavasti vaan jaksan hyvin siellä kuljeskella...

Mitäs teidän viikonloppuunne?

-Sallius-