Tulee se, vaikka vielä pakkasia ja luntakin on varmasti luvassa jossain vaiheessa ennen kuin kevät kokonaan ja lopullisesti on täällä. Ihanaa, kun aurinko paistaa, vesi tippuu räystäiltä, ja lumi vyöryy katoilta hurjasti metelöiden, linnut sirkuttavat, ja välillä ulkona tarkenee jopa ilman villahousuja! Mielikin virkistyy auringonpaisteesta - olo on ihan toinen, jos päivä on harmaa, vaikka olisi lämpimämpääkin.

Tänään aamusta tassuttelin pienen lenkin sen jälkeen kun nuorimmainen oli päässyt reeneihinsä, ja tuulesta huolimatta oli oikein mukavaa. Tämä on vaan niitä aikoja, että varsinkin jälkikasvu vähentää vaarallisesti vaatteitansa, kun aurinko lämmittää jo iltapäivisin, mutta talvi on edelleen, vaikkakin keväällä höystettynä. Mieli tekee kaivaa ylleen jo jotain kevyempää, mutta vain sen verran olen tullut vastaan, että villakangastakkini vaihdoin kevyempään versioon, ja kaulahuivin myös.

Yhtenä päivänä mietin, että mitä iloa on keväästä, jos koko talven kulkee kesäkengissä. Sillä juuri siinähän se kevään ihanuus piilee, että saa keventää pukeutumista, ja laittaa jalkaansa kevyemmät kengät, kävelykengät tai lenkkarit, nauttia sulaneista teistä ja kevyemmistä askeleista.

Ja vielä kun saisi itsensä käännettyä kokonaan tähän moodiin, ei vain näin osa-aikaisesti. Talvihorros taistelee kynsin hampain kevään kohinaa vastaan, ja minä keikun siinä välissä. Jospa aurinkoenergia ja vitamiinit kiskoisivat horteesta, saisin itseni taas vauhtiin.

Energisiä kevätpäiviä juuri Sinulle!

-S-