Eilen juttelin yhden tuttavani kanssa villasukista, ja tumpuista. Hän harmitteli sitä, ettei heillä enää ole mummoa, eikä muitakaan, neulomassa mitään. Siitäpä tuli mieleeni että minähän voisin neuloa hänelle ne sukat tai tumput joululahjaksi. Hän ei niitä varmasti osaa odottaa. Illan aikana tein myös päätöksen, että joka joulu muistan ainakin yhtä sellaista ihmistä, joka tavallisesti ei kuulu lahjalistalleni, ja näin yllätän hänet. 

Viime jouluna jo oikeastaan teimme näin yhdelle perheelle, kun meillä oli jotain sellaista ylimääräistä, josta he pitivät. Perheen äidin ilme ja sanattomuus paketin saadessaan on edelleen mielessäni, lahjan antamisesta tuli erityisen hyvä mieli.

Nyt haastankin teidät kaikki tähän mukaan. Eli ajatuksena on yllättää joku ihminen, jota tavallisesti ette lahjuksilla muista, tänä jouluna jollakin pienellä muistamisella. Olkoon se sitten joulukortti, tai villasukat, tai ehkäpä pullollinen itse keitettyä mehua tai hilloa. Kukin taitojensa ja varojensa mukaan. Lahjan hintahan ei ole tärkein, vaan se muistaminen. Uskon, että sekä saajalle, että antajalle tulee tästä hyvä mieli.

Nyt mietintämyssy päähän, kuka voisi olla seuraava yllätettävänne!

Sydänlämpöisin halauksin,

-S-