Hui sentään, kuinka tämä loma viuhuu vaan!!! Ihanat lomasäät on olleet koko ajan, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Ja muutenkin olen päässyt lomatunnelmiin oikein erityisen hyvin tänä vuonna. Ihanaa!

Ilta on mennyt pakkaustouhuissa, huomenna lähdemme retkelle kohti Norjaa, viikon mittaisena välietappina Kuusamo ja Rukatunturi. On niin mukavaa lähteä, vaikka siellä ei kesäilmoja olekaan. Juuri katsoin viiden päivän säätiedotusta sinne suuntaan: vesisadetta, ja lämmintä (?) 8-10 astetta! Yllättynyt KÄÄK! Ja entäs sitten Norjassa: viisi (5!!!) astetta, sentään plussalla... Villahousut täytyy pakata reppuun, ja paljon muutakin lämmintä vaatetta. Ehkä otan mukaan jotain vähän kevyempääkin, jos vaikka nämä lämpimät ilmat siirtyisivätkin jostain ihmeen syystä mukanamme pohjoiseen. Toivotaan niin, ettei ihan jäädytä sinne!

Kämppä on täynnä hujan hajan jätettyjä vaatekasoja, neljän ihmisen vaatteet eivät ihan pieneen tilaan mahdukaan. Mies sai omansa jo laitettua, meillä muilla homma on vielä kirjaimellisesti ihan levällään. Onneksi huomenna on vielä hyvin aikaa touhuta, vaikka kyllä sitä puuhaa piisaa ihan varmasti lähtöön saakka. Toivottavasti pojat ottivat onkeensa, kun neuvoin heitä aloittamaan aamun reippaalla otteella, eikä venymään ja vanumaan, kuten tänäkin aamuna. Otuksetkin lähtevät retkelle, tosin toisaalle kuin me, joten niiden tavarat täytyy pakata myös, ja viedä lomakotiin. Viimeisiä pyykkejä rummutetaan vielä, jokohan kohta saisin ne kuivumaan, pääsisin nukkumaan minäkin.

Kudin, ja vino pino kirjoja on lähdössä mukaan, samoin muutama seurapeli, varsinkin matkoja ajatellen. Ja eväitä, niitä pitää olla reilusti, koska ensimmäisellä retkeläisellä on tunnetusti nälkä jo ennen moottoritielle pääsyä... Onneksi ensimmäiselle etapille, Keskisen kyläkaupalle, ei ole kovin pitkää matkaa, ja siitä jatketaan "säästämisen" jälkeen vielä toivottavasti Kokkolaan. Lauantaina matka jatkuu Rukatunturin juurelle mökille. Toivottavasti kuljetuskalusto pysyy ehjänä, ja retkikunta terveenä.

Läppäri kulkee retkellä mukana, ja päivityksiä luultavasti tulee jossain vaiheessa, kunhan ehdin. Jos polvi ei kestä vaeltelua, voi postausta tulla useamminkin, toivottavasti kuvien kera, ja aina Norjan rajalle saakka. Sitten tämä blogi hiljenee muutamaksi päiväksi, ettei velkavankeus pääse iskemään huimien laskujen vuoksi...Silmänisku

Mukavia kesäpäiviä teille kaikille lomalla tai töissä! Toivottavasti kuljette retkellä mukanamme lukemalla kuulumisia ja nauttimalla maisemista kuvien välityksellä, sekä tietysti kommentoimalla! Pusu

-S-