Olen aina ollut huono valitsemaan asioiden välillä, ja huono tekemään päätöksiä. Myöskään asioihin tarttuminen ei kuulu vahvuuksiini. Joten osannette arvata, millainen on tilanne, kun kämppä on kaaoksessa (oikeasti!), reilun viikon päästä on nuorimmaisen rippijuhlat, enkä minä osaa päättää, mistä aloittaisin raivaamisen.

Huoh.

Jos siivoaisin vaatekaappini, saisin saunan pukuhuoneesta raivattua puhtaita vaatteita kaappiini, edellyttäen, että karsin reilulla kädellä pitämättömiä vaatteita kirpparikuormaan välittömästi sen jälkeen, kun olen erotellut talvivaatteet tämänhetkisistä pidettävistä ja tulevista kesävaatteista. Ai niin, ja ne kaksi jätesäkillistä vaatteitani pojan huoneen nurkassa, jotka on vaan vedetty alas kaapista kun olen etsinyt jotain. Pojankin kun pitäisi siivota huoneensa...

No sitten keittiö. Ensin pitäisi raivata kaapeista turhat/vanhat tavarat pois, jotta saisin tasoilta siirrettyä tavaraa kaappeihin "omille" paikoilleen. Ja jos niitä kaappeja alkaa siivota, ne täytyy tietysti pestä ulkoa ja sisältä. Hommaa kerääntyy. Pitäisi myös osata päättää, mistä voi luopua, ja mitä täytyy säästää. Ja jos luopuu, mihin ne jatkaa matkaansa, autotallissa ja ulkovarastossa kun majailee melkoisen monta huonekalua odottamassa uutta kotia/seuraavaa muuta sijoituspaikkaa. Sama pätee myös kaikkiin muihin taloutemme kaappeihin ja vitriineihin, tasoihin.

Seuraavaksi ikkunat. Niin. Ne ikkunat. Keittiön ikkunasta täytyy poistaa kaikki joulu/talvisomisteet ja etsiä niille omat paikat (lue: joku tila mihin ne mahtuvat). Verhot pesuun ja vaihtoon. Tosin olohuoneen verhot ovat vielä(kin) ompelematta. Keittiöön varmasti jotain löytyy, jos ei ole kovin tarkka. Ja koska ikkunoista ei juurikaan näe ulos, ne pitää pestä. Kunnolla. Ulkoa, sisältä ja vielä välistäkin. Ja ne hemmetin sälekaihtimet. Nekin pitää puhdistaa jotenkin, ja mielellään ennenkuin pesee ikkunapinnat, ettei pöly tartu puhtaisiin ikkunoihin - seuraavasta pesukerrasta kun ei ole tietoa. Entäs niiden tavaroiden siirtely ennenkuin pääsee edes lähellekään pesu-urakan aloitusta: kukat, kynttilät, pöydät, sohva jne...

Vessa. No, siitä selviän.

Eteinen... Hmmm. Talvi-ja kesävaatteet sekaisin, samoin vanhat ja pienet, yleensäkin käyttämättömät käytettävien joukossa. Pipot, huivit ja lapaset, paksummat ja kevyemmät sellaiset, kenkiä muutama kymmenen paria, kaikki muut rojut, jotka pieneen eteiseen kerääntyvät. Ja voiko toppavaatteet laittaa vinttiin odottamaan talvea, jos ei pese tämän talven likoja pois. Voiko? Koska jos ei, niin täytyy vissiin aloittaa siitä vaatekaapin siivoamisesta, jotta mahtuu pesemään ja kuivattamaan niitä talvivaatteita sinne, missä sitä kuuluu tehdä.

Enkä edes aloita puhumaan pihasta. 

No, mihin tulokseen tulin?

Arvaatte varmaan: ensin korkkaan siiderin perjantain kunniaksi, sitten siivoan keittiön pöydän ja tyhjennän/ täytän tiskikoneen, laitan pyykit kuivumaan kun ne koneesta tulevat ja sen jälkeen olen vain. Mahdollisesti torkuttelen sohvalla, kunnes päätän lähteä nukkumaan. Huomenna on uusi päivä stressata.

Kivaa viikonloppua!

 

-Sallius-