Pitkästä aikaa alkoi tänään tuntua siltä, että asiat alkavat ehkä vähitellen sujua ja mennä eteenpäin. Jee! Vaikka eipä tässä vielä kannata paljoa tuuletella, mutta muutama positiivinen ja toivoa antava juttu selkeni kuitenkin.

Eilen ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi jotta pääsen kuntouttavaan työtoimintaan mukaan. Saikku siis loppui sunnuntaina ja seuraavaksi ajatuksissa kuntoutusta. Olemme miettineet hoitavien tahojen kanssa, että parasta varmaankin tässä vaiheessa olisi kuntouttava työtoiminta, jonka lomaan soviteltaisiin viikon kestävä täsmäkuntoutus juurikin tätä samaa sairastaville. Tänään olin siis alustavasti Typ:ssa suunnittelemassa jatkoani, ja tarvitsemaani tietoa sain yllättävän mukavasti. Ihanaa oli myös, että asiat selvitettiin minulle juuri niin kuin tietoa tarvitsin, yksinkertaisesti ja selkeästi, samalla lohduttaen, että saan asioita eteenpäin viemällä työkkäriin muutaman puuttuvan todistuksen ja he juurikin tuolla Typ:ssa järjestelevät noita kuntoutusasioita eteenpäin ja ilmoittelevat aikatauluista minulle. Ja sen verran vielä, että pääsen kädentaitopajalle harjoittelemaan tuota työelämään palaamista, eli käsitöitä saan tehdä sielläkin. Kiva kiva!

Toiseksi sain mukavan puhelun, ja ripeästi, ottaen huomioon, että tein asiasta ilmoituksen vasta eilen. Ja tämä siis koski tiettyjä maksuja, jotka maksetan minulle takaisin melkein vuoden ajalta. Jee sillekin!

Ja kolmas isompi asia tälle päivälle oli ei-niin-positiivinen, mutta silti-eteenpäin-kuitenkin-positiivinen. Ja se koskee meidän esikoista, jolla murrosikä on hieman hankalampi elämänvaihe kuin monella muulla. Eli periaatteessa tämä on hyvä toteutuessaan, mutta pahoin pelkään, että ei onnistu tämäkään. Ja minulla on siihen syyni.

No mutta. Uunista tulee ihana karjalanpaistin tuoksu, saan tehtyä siis tänään ruokaa. Perunat vielä kiehumaan jossain vaiheessa, niin muutamaksi päiväksi on ruokapuoli hoidettu. Luulisin sen maistuvan pojillekin, yleensä heille maistuu tuollainen sapuska, meillä kun sellaista on harvoin tarjolla. Edes perunaa keitettynä...

Ja hei - sain tänään ihanan kortin ystävältäni! Kiitos Murmeli <3

IMG_4009-normal.jpg

Tästä päivästä iloisena,

 

-S-