Olen jälleen kerran kyllästynyt väsyneeseen, vetämättömään ja huonoon olooni. Tunnustan: pidän ihan liikaa kaikesta hyvästä - irtokarkeista, suklaasta, epäterveellisestä ruuasta, ja aivan liian vähän kaikesta terveellisestä - salaatista, vihanneksista ja kasviksista. Olen kuitenkin jälleen kerran päättänyt yrittää muuttaa ruokailu- ja liikuntatottumuksiani.

Aina, kun yritän saada ruokavalioni ja oloni kohdilleen, palaan karppiruokien maailmaan. Selaillessani reseptikansiotani voin taas maistaa suussani ihanat maut, joita olen näissä ruuissa ja leipomuksissa maistanut, sekä tuntea sen keventyneen ja energisemmän olon, joka tulee kun jaksan vaan pinnistellä. Ja ei, en syö edelleenkään pelkkää rasvaa ja lihaa, vaan ujutan joukkoon paljon siemeniä ja kasviksia/vihanneksia. 

Karppisivuilta olen löytänyt paljon hyviä reseptejä, joita olen koonnut kansiooni. Tänään, kun menen kauppaan, ostan jälleen tarvikkeita siemennäkkäriin, broilerigratiiniin ja sämpylöihin. Uunista tupsahti juuri ulos pellillinen näkkäriä, ja hetken päästä toivottavasti herkullinen juustopeltileipä... Näkkäriresepti on blogissani ollut jo aiemmin, ja jos tuo juustoleipä iskee makuhermooni, napsuttelen myös sen ohjeen kokeiltavaksenne. Tuoksu ainakin on herkullinen... Nam!

No niin! Näkkäri maistui yhtä hyvältä kuin ennenkin, eikä tuo juustiskaan huonoa ollut. Tässä siis siihenkin resepti:

4 kananmunaa, 200 g juustoraastetta, 0,5 dl vehnäleseitä, 0,5 dl seesaminsiemeniä, 1 rkl chian siemeniä, 2 rkl psylliumia, 0,5 dl vettä, (vajaa 0,5 tl suolaa).

Vatkaa rikottuja munia hieman ilmaviksi, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min, kunnes on vaaleanruskea.

image.jpg

-Sallius-