Miten jotkut ihmiset voivatkin olla niin ärsyttäviä: kaikkitietäviä ja osaavia, ihan kuninkaita joka asiassa, omasta mielestään? En pysty kuin ihmettelemään. Tekisivät itse, jos muiden panos ei kelpaa, ja asioista voisi ottaa myös selvää. Tänään olen juurikin yhden tällaisen ihmisen kanssa ollut tekemisissä, kuten varmasti arvaakin mielentilastani. Mutta kyllä minä taas sopivan paikan tullen lasetan takaisin, ja ehkäpä juuri niin, että kyseinen ihminen huomaa asian oikean laidan vasta vähän myöhemmin... Huuto PAH!

Äsken pihassamme vieraili pienen pieni lintu. Yritin sitä varovasti valokuvata, mutta sirkuttaja pyrähti pikkusiivillään lentoon, huis vain! Meidän pihan viidakko on oikein oiva asuinpaikka lintusille, samoin muillekin eläimille. Kurreja siellä pompottaa ainakin kaksi, toinen niistä oli varmaankin se pari viikkoa sitten sisälläkin vieraillut otus.

1244561816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lintulaudalla nuo kurret tapaa aikas usein, viikonloppuna vilistivät omenapuussa.

Olen oikein ylpeä itsestäni, kun tänään en sortunut kankaisiin vieraillessani kangaskaupassa. Jaa mitäkö siellä sitten tein, ja miksi joka päivä ravaan? No, tänään kävin ostamassa nappeja muutaman parin, kun eilen en sitä asiaa hokannut. Ja niitähän tarvitsen siihen lahjaan, joka siis edelleen on samassa vaiheessa kuin eilenkin. Mutta ehkä siihen asiaan tulee kohta muutos: ajattelin pukata sitä vähän eteenpäin, sauman hyvin sattuessa loppuun asti!

Ja sattumisesta toiseen... Pojat olivat tänään pyörillä liikenteessä, kun vanhemman takarengas osui vauhdissa olevan nuoremman eturenkaaseen, ja lentohan siitä seurasi. Lento ei käynyt lainkaan niin sulavasti kuin lintusella, vaan nuorempi tömähti kyljelleen maahan ja hampat iskeytyivät läpi alahuulesta. Verta tuli kuulemma kamalasti, ja huulesta lähti pieni pala sisäpuolelta, ulkopuolella oli pääasiassa raapaleita ja jälki, josta hammas oli ulos kurkannut. Kaunis huuli lapsella, ja kipeä. Mutta hyvinpä näyttää puhe ja valitus kulkevan, veljekset ovat näemmä taas sotajalalla.

Koko päivän on näyttänyt siltä, että kohta sataa. Saapas nähdä, koska päättää alkaa. Kasvimaa näyttäisi olevan kastelun tarpeessa, mutta taidan jättää sen ukko Ylijumalan hommaksi ja kipaista yläkertaan nurkkaani ompelemaan...

-S-