Taas on sunnuntai ja fiilis sen mukainen. Kello soitti kympiltä, että ehtisin tehdä jotain, mutta nyt en jaksakaan mitään. Väsyttää vaan ja mieli on alakuloinen. 

Syksy on aina sellaista luopumisen aikaa, kun nuoriso lähtee kesän jälkeen omille suunnilleen ja se oikea arki alkaa. Oma nuoriso pysyy vielä kotikaton alla, mutta nuo sisarukseni lähtevät, eikä tiedetä, koska taas tavataan. Sisko onneksi asuu melko lähellä ja käy kotona useastikin, mutta veljeni ja hänen avovaimonsa asuvat kaukana, lisäksi veljeni lähtee ihan pian vuodeksi vaihtoon Pietariin, joten haikeus on suuri. Ennenkuin tähän taas tottuu.

Elämäni aikana olen joutunut luopumaan ja heipattamaan ihmisiä niin paljon, että luulisi siihen jo tottuneen. Mutta ei - aina se on yhtä vaikeaa ja haikeaa. Lisäksi mieleni seikkailee vanhoissa kokemuksissa niin voimakkaasti, että ahdistus tulee uniinkin sekavina tapahtumina, joka jäävät mieleen kummittelemaan päiväsaikaankin. Ei kai siis ole ihme, jos ei päivä lähde kunnolla käyntiin, kun vanhat  asiat pyörivät mielessä. 

Mutta positiivistahan tässä on se, että tunnistan näitä tunteita ja kokemuksia. Osaan niitä käsitellä toivon mukaan niin, että ne eivät vello mielessäni päiväkausia, vaan voin jatkaa elämääni jumittamatta niihin. Olen myös oppinut tiettyjä keinoja, jotka auttavat vaikeina hetkinä, ja joista saan kannustusta ja voimaa jatkaa. Minulla on paljon ihania asioita elämässäni, joista osaan olla kiitollinen, ja joita en enää pidä itsestäänselvyyksinä. Toivon vain, että löydän jälleen sen tasapainon, mikä mielessäni vallitsi kesäajan, ja jaksan nauttia elämästäni, vaikka päivä lyheneekin koko ajan ja kohta ollaan taas vuoden pimeimmässä kohtaa.

Muistetaanhan siis huolehtia toisistamme, ettei kenenkään tarvitse yksikseen mietiskellä ja painia olonsa kanssa, jookos.

 

-Sallius-

 

Pari tuntia myöhemmin

Ihme, kun on väsynyt ja vetämätön, surkeakin olo: kuumemittari näytti 35,0 astetta! Olo olikin jo aamusta taas vähän enemmän flunssainen, joten ei ole tauti vielä kokonaan unohtanut minua. Onneksi huomenna on vapaapäivä.