...ennenkuin loppuu, tämä loma nimittäin. Maanantaina sitten alkaa taas arki. Mutta onhan näihin neljään viikkoon mahtunut vaikka mitä mukavaa, ja vielä on viikonloppu edessä. Mietinnässä on, menemmekö lauantaina Poriin Jazzeille, vai teemmekö jotain muuta.

Pojat lähtivät tunti sitten rantaan kalaan, eilen olivat saaneet muutaman vähän isomman ahvenen, jotka mies sitten savusti. Iltapalaksi saimme vähän kuivahkoita mutta hyvänmakuisia savuahvenia ja salaattia lisukkeeksi. Pojat ovatkin nyt taas innostuneet kalastuksesta: aamulla jo ennen aamupalaa oli nuoriherra E kiiruusti hakemassa perukkeita virveliinsä, koko huushollista kun ei löytynyt oikeanlaisia. Sitten nopsa aamupala ja rantaan. Onneksi E osaa perata itse saaliinsa, minä kun en moisesta perusta, vaikka olen joskus sitä yrittänyt, ja pakon edessä kyllä osaisin. Mutta täytyyhän kalamiehen nuo asiat osatakin, puukon mukaan ottaminen vaan meinaa välillä kiiruussa unohtua..  Uusia kuviakin hinkuvat taas, mutta mieluummin tuen tuollaista harrastusta kuin jotain turhempaa. Minä en itse niin kovasti yleensä kalasta välitä, mutta kieltämättä nyt on ollut ihan mukavaa maistella niitäkin, saaliit kun eivät kuitenkaan  ole olleet valtavia, vaan juuri sen verran, että on kalan makuun päästy. Mies haikailee kuhaa, mutta sitäpä ei taida ihan noilta main saada, missä pojat pääsevät keskenään kalastamaan. Pitäisi lähteä taas porukalla veneilemään, sitten voisi tulla sitäkin lajia.

Sain eilen siivottua kämpän isommista puduista, ja pyykkiäkin olen pessyt tämän viikon aikana monen monta koneellista. Kaivoin kaikki "kätköissä" olleet vähemmän kiireelliset pyykit esiin, mm. lakanoita, pyyhkeitä ja liinoja, ja niitä olenkin rummuttanut oikein urakalla. Alkuviikosta virittelin pihaan pyykkinarun, jolla isommat pyykit kuivuvat mukavasti tuulen niitä hulmutellessa. Jaa mistäkö sitä pyykkiä niin on kertynyt? No, perusluonteeltani kun olen laiska, olen aina silloin tällöin jättänyt isompia pyykkejä saunan pukuhuoneen penkin alla olevaan laatikkoon odottelemaan kunnon inspiraatiota, ja niitähän olikin kertynyt. Taisi siellä joukossa olla puhtaitakin, joita mies oli sinne laittanut vaan pois jaloista pyörimästä, kun ei ole viitsinyt ylös kiikuttaa, mutta pesin kerralla nyt kaikki. Taas on liinavaatekaappi täynnä, sen kun kaivelee tarvitsemiaan. 

Alkuviikosta sain myös ommeltua, mistä lie inspiraatio löytynyt taas. Niistä myöhemmin postausta kuvien kera, samoin yhdestä ihanaisesta kirppislöydöstäni!

Niin se tuntuu olevan, että tällä viimeisellä lomaviikolla olen taas päässyt vauhtiin ja hukassa ollut energia on jälleen löytynyt, mutta näin pitkään se nollaus taas kesti. Hyvä tietysti, että loma sentään riittää siihen, mutta olisin mieluusti saanut aikaiseksi vähän enemmänkin noita omia mukavia juttujani. Eilen jopa pääsin reeneihin asti, joten toivotaan, että se jaksa riittäisi nyt jonkin aikaa..

Nyt menen vielä nauttimaan auringosta ja suunnittelemaan päivän puuhia. Pojat lupasin viedä mini-golfaamaan kun tulevat kalasta, sitä ovat kyselleet koko kesän. Ja voisihan sitä käydä vaikka jätskilläkin...

Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

-S-